hackathon-banner

Θέλεις να καταπολεμήσουμε τη ρητορική του μίσους online; Σε ενοχλεί η διαδικτυακή βία; Έχεις πρωτότυπες ιδέες και θέλεις να τις υλοποιήσεις;

Τότε, είσαι ιδανική/ος υποψήφια/ος για το

SELMA“HackingHate”hackathon στο Βερολίνο

στις 05 και 06 Δεκεμβρίου του 2018!

 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ HACKATHON;

Το SELMA “Hacking Hate” hackathon είναι μια διήμερη διοργάνωση η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SELMA (Social and Emotional Learning Mutual Awareness) και προσκαλεί μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να επικοινωνήσουν και να διαμορφώσουν καινοτόμες (tech) ιδέες για την καταπολέμηση της ρητορικής του μίσους στο διαδίκτυο.

Έξι ομάδες νέων- μια ομάδα από κάθε χώρα που συμμετέχει στο πρόγραμμα, έχοντας την υποστήριξη μεντόρων σε θέματα τεχνολογίας, θα αναπτύξουν και θα υποβάλουν δικές τους προτάσεις/προϊόντα/εφαρμογές για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας online. Οι έξι τελικές ομάδες, θα αξιολογηθούν από διεθνή επιτροπή στο Βερολίνο και η Νικήτρια Ομάδα θα κερδίσει ένα ξεχωριστό βραβείο!

 • Πότε;

  5-6 Δεκεμβρίου 2018

 • Πού;

  Κέντρο Ψηφιακής Εκπαίδευσης του Facebook, Βερολίνο
  (Facebook Digital Learning Centre in Berlin)

 • Έξοδα;

  Το ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SELMA "Hacking Hate" θα καλύψει τη συμμετοχή, τα έξοδα ταξιδίου και τη στέγαση για τις ομάδες που θα επιλεγούν να ταξιδέψουν στο Βερολίνο.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  

qrcode-hackathon

www.hackinghate.eu
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
#SELMAhack

 ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ? 

 

Δες τα βήματα αναλυτικά παρακάτω!

Πώς θα συμμετέχετε :

Εσύ και η ομάδα σου, μπορείτε να υποβάλετε μια ιδέα που θα μπορούσε να φέρει μια αλλαγή!

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής είναι οι εξής:

• Οι ιδέες πρέπει να υποβάλλονται από ομάδες νέων (15 - 18 ετών), συμπεριλαμβανομένου ενός συνοδού ενήλικα (εκπαιδευτικού, γονέα κ.λπ.)
• Η γλώσσα υποβολής της ιδέας είναι τα αγγλικά και θα χρειαστεί να αναπτυχθεί σε περίπου 500 λέξεις
• Κάθε ομάδα αποτελείται από πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένου του συνοδού ενήλικα. Ιδανικά στην ομάδα σου συμμετέχουν κορίτσια και αγόρια.
• Μπορούν να συμμετέχουν ομάδες από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά κυρίως από τις χώρες που συμμετέχουν στο SELMA (Βέλγιο, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο)
• Κατά την υποβολή της ιδέας σας, θα πρέπει να προσδιορίσετε σαφώς ένα πρόβλημα ρητορικής του μίσους στο διαδίκτυο, υποδεικνύοντας παράλληλα το πώς η ιδέα σας θα βοηθήσει στη «διαχείριση» ή στην «επίλυσή» του με καινοτόμο τρόπο.
• Οι ιδέες μπορούν να αφορούν συγκεκριμένες τεχνολογικές λύσεις (μία πλατφόρμα, μία εφαρμογή για κινητά ή νέα πρότυπα σχεδιασμού), καλύτερους μηχανισμούς παροχής συμβουλευτικής και αναφοράς, εκπαιδευτικά προγράμματα, ενημερωτικές εκστρατείες ή οποιαδήποτε άλλη πρωτοποριακή στρατηγική
• Η προθεσμία υποβολής είναι έως την 4η Οκτωβρίου 2018
• Κάθε ομάδα χρειάζεται να ορίσει έναν leader, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την υποβολή της αίτησης / ιδέας. Ο leader δεν είναι απαραίτητα και ο συνοδός ενήλικας

Για Youth/Νέους

Για να υποβάλλετε την ιδέα σας και να βοηθήσετε στη συλλογή δεδομένων για τη χώρα μας, παρακαλούμε να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο:

Για Mentor/Εκπαιδευτικούς:

Για να υποβάλλετε την ιδέα σας και να βοηθήσετε στη συλλογή δεδομένων για τη χώρα μας, παρακαλούμε να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο:

Για την υποβολή της πρότασης, χρησιμοποιείστε την ηλεκτρονική πλατφόρμα:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Follow us