ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ (HUMAN RIGHTS COUNCIL – HRC OF UNITED NATIONS, GENEVA)
Η ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ “ORIGAMI CRANE”

Σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη (Η.Ε.), το Σωματείο προσφέρει την Υποτροφία “ORIGAMI CRANE”, υποστηρίζοντας 2 νεαρούς ενήλικες ανά έτος, με σκοπό την συμμετοχή τους στις συνεδρίες του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Right Council-H.R.C) στην επίλυση διενέξεων των Η.Ε.και προαγωγή ειρηνευτικών διαδικασιών, στη Γενεύη, για τουλάχιστον δυο εβδομάδες, κατά τη διάρκεια της Άνοιξης.

Εισαγωγή στα Δικαιώματα του ΠαιδιούΒέρα Κόκκαλη, φοιτήτρια Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών
Επιστημονικός Συνεργάτης
Μονάδα Εφηβικής Υγείας
Β΄ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών
Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»

 

Όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος, γλώσσας, θρησκείας και πεποιθήσεων, έχουν ορισμένα θεμελιώδη και αναφαίρετα δικαιώματα, στο πλαίσιο της αξιοπρεπούς διαβίωσης και ανάπτυξής τους. Ωστόσο, καθώς ανήκουν σε μία ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα, ανέκαθεν ήταν τα πρώτα θύματα στις παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Αγαπητοί συνεργάτες και φίλοι,

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 10 Δεκεμβρίου, το Πρόγραμμα ENABLE οργάνωσε την καμπάνια Thunderclap:

Υποστηρίζουμε το δικαίωμα των παιδιών στην ασφάλεια και το δικαίωμα των παιδιών να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό στην ιδιωτική τους ζωή.

«ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ»