Το Τμήμα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας, Βιβλιοθηκών & Κοιν. Υπηρεσιών, το Νοσοκομείο Παίδων “Π. & Α. Κυριακού και  το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά “Αγ. Παντελεήμων” υλοποιούν το  πρόγραμμα“ Ακαδημία Γονέων-Εφηβεία από το Α έως το Ω” |3ος Κύκλος.

Η «Ακαδημία Γονέων» αποτελεί πρόγραμμα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού, και περιλαμβάνει δίωρες μηνιαίες συναντήσεις με στόχο την ενημέρωση γονέων για την εφηβική υγεία και συμπεριφορά πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας, πρόληψης κινδύνων, διατροφής, οικογενειακών σχέσεων. Ομιλητές είναι έγκριτοι και έμπειροι επιστήμονες από το χώρο της υγείας.

 Την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η 3η συνάντηση με θέμα: Διαχείριση θυμού εφήβου. Επίλυση συγκρούσεων στην οικογένεια. 

Ομιλήτρια θα είναι η κ. Σίσσυ Νικολάου: απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Ολοκλήρωσε 4ετή μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη Θεραπεία Οικογένειας, κατά την οποία εκπαιδεύτηκε στη ομαδική και ατομική θεραπεία παιδιού και εφήβου, τη συμβουλευτική γονέων και τη θεραπεία ζεύγους. Την τρέχουσα δε περίοδο διατελεί επιστημονική συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β' Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών,  Νοσοκομείο Παίδων “Π. & Α. Κυριακού”. Επιπλέον, διατελεί διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία/Ψυχανάλυση  και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία κατά Irvin Yalom και τα Σχεσιακά Δυναμικά της Ομάδος στο  Ινστιτούτο Σχεσιακής & Ομαδικής Ψυχοθεραπείας."

Συντονίστρια του ανωτέρω προγράμματος θα είναι η κ. Παππά Μυρσίνη Msc, Επισκέπτρια Υγείας στο Γ.Ν. Νίκαιας “Αγ. Παντελεήμων”.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας (Δ/νση: Αρκαδίου 23, Νίκαια) και ώρα  17:30. Στη συνάντηση θα ακολουθήσουν ερωτήσεις οι οποίες αποτελούν αφορμή για συζήτηση και περαιτέρω συμβουλευτική υποστήριξη των παρευρισκομένων.

 

Poster A3 Anger dimos nikaias