Σύντομο βιογραφικό της Σπυριδούλας Ραπάνου.

Σπούδασε Ψυχολογία στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης (1987 – 1991) Από το 1998 έως το 1992 ειδικεύτηκε στη συστημική και οικογενειακή θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων (ΕΔΑΣ.) Έχει επίσης εξειδικευμένη εκπαίδευση στην ειδική θεραπευτική αγωγή, τη δυναμική των ομάδων, στη συμβουλευτική και θεραπεία των εξαρτήσεων στην κινητοποιητική συνέντευξη (motivational interviewing),στην θεραπεία ζεύγους και στη διοίκηση και κοινωνικό σχεδιασμό στις εξαρτήσεις.


Από το 1998 έως το 2011 , εργάστηκε στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ-ΠΛΕΥΣΗ), κυρίως με έφηβους περιστασιακούς χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών και τις οικογένειές τους. Από το 2008 και για τρία χρόνια εργάστηκε στον ίδιο οργανισμό παρέχοντας υποστήριξη και θεραπεία σε εφήβους και νέους που κάνουν προβληματική χρήση του διαδικτύου και τις οικογένειες τους
Έχει προσκληθεί και συμμετάσχει σε ημερίδες και συνέδρια για θέματα που αφορούν στην εξάρτηση από τις ψυχοτρόπες ουσίες και το διαδίκτυο καθώς τη συμβουλευτική και θεραπεία οικογένειας.
Σήμερα εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια - οικογενειακή θεραπεύτρια και συνεργάζεται με την ΜΟΝΑΔΑ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, Νοσοκομείου Παίδων "Π & Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ".


E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.