child

Μία στις τέσσερις γυναίκες, που γεννήθηκαν μετά το 1970, δεν θα τεκνοποιήσει ποτέ. Το ανησυχητικό αποτέλεσμα, στο οποίο καταλήγουν πρόσφατες έρευνες, αναδεικνύει ένα νέο φαινόμενο, εκείνο της «τελικής ατεκνίας».

«Ενα πρωί ξεκίνησα να πάω στο σχολείο και, όσο πλησίαζα, ένιωθα τα πόδια μου να τρέμουν και την καρδιά μου να χτυπά δυνατά. Ηθελα να βάλω τα κλάματα. Δεν ήταν ότι ήμουν αδιάβαστος. Αυτό που φοβόμουν ήταν η ώρα του διαλείμματος. Εκείνη την ώρα υπάρχει πάντα ο χρόνος να συγκρίνω τον εαυτό μου με άλλους εφήβους και την οικογένειά μου με άλλες οικογένειες. Δεν άντεχα να το ζω άλλο αυτό κάθε μέρα. Με έπνιγε».

 

 

 

efiveia j
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Μαρτίου 2017, το 10ο Εντατικό Σεμινάριο Εφηβικής Ιατρικής*, στο Ζάππειο Μέγαρο. Στο συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων, παρουσιάστηκε μια πλούσια θεματολογία, πρωτοποριακά προγράμματα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ έλαβαν μέρος και παιδιά με δικές τους δράσεις.

 

 

 

 

Όπως εξηγεί η επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής - Εφηβικής Ιατρικής και επικεφαλής της ΜΕΥ, Άρτεμις Τσίτσικα, το «Youth Power» αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση πρόληψης συμπεριφορών υψηλού κινδύνου για παιδιά που βρίσκονται στην προεφηβεία. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, που βρίσκονται στη μεταβατική φάση της προεφηβείας, και έχει στόχο, μέσα από τη βιωματική προσέγγιση, να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν γνώσεις για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τις εξαρτητικές συμπεριφορές (κάπνισμα, αλκοόλ, υπερβολική ενασχόληση με τυχερά παιχνίδια), τις διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου και τον σχολικό εκφοβισμό. Επίσης, βοηθά τα παιδιά να εξασκηθούν και να αποκτήσουν δεξιότητες που θα τα θωρακίσουν ψυχικά απέναντι στις παραπάνω προκλήσεις (όπως η ανάπτυξη υγιούς αυτοεκτίμησης και στρατηγικών αντίστασης, η διαχείριση σχέσεων και συναισθημάτων, η καλλιέργεια κριτικής σκέψης κ.λπ.).

Η εφηβεία αποτελεί μια συναρπαστική, αλλά και ιδιαίτερη περίοδο στη ζωής του κάθε ανθρώπου. Η σελίδα «Ζήστο» στο Facebookδημιουργήθηκε από τα ίδια τα παιδιά για τους συνομηλίκους τους, με στόχο να εμπνεύσει, να προτείνει, να ενισχύσει, να μοιραστεί. Η σελίδα φιλοξενεί ιδέες, κείμενα, εικόνες και καλλιεργεί την ελευθερία έκφρασης της άποψης, με χιούμορ, χρήσιμο προβληματισμό αλλά και με θετική και ασφαλή στάση σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Επίσης, περιέχει ενημερώσεις για events που ενδιαφέρουν, αλλά και μουσική.

 

koinwnia 60

Σύγχρονο «ναρκωτικό» για παιδιά το ίντερνετ.  

Οικογένεια και επικοινωνία το «αντίδοτο».

 

 

 

 

 

 

 

Πώς μεγαλώνει στην Ελλάδα η πρώτη γενιά εφήβων με απεριόριστη πρόσβαση σε 800 εκατομμύρια porn sites; απο τη Λένα Παπαδημητρίου για το ΒΗΜΑgazino.

«Οι έφηβοι σήμερα έχουν δει μεγαλύτερη ποικιλία σεξουαλικών πράξεων από όσες είχε στη διάθεσή του μια ολόκληρη ζωή ο πιο ακόλαστος μογγόλοςαυτοκράτορας»

 

 

 

 

Διαβάστε το δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος το οποίο αναφέρεται στις Δωρεάν εφαρμογές (apps) για ασθενείς με ψωρίαση, σακχαρώδη διαβήτη και άλλες κατηγορίες ασθενών που νοσούν από χρόνια νοσήματα.

 

 

 

 

 

 

 

«Έως και τρεις φορές περισσότερα περιστατικά εκφοβισμού καταγράφονται στα παιδιά με αναπηρία και στα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες».

 

Στο μάτι του κυκλώνα του φαινομένου του bullying βρίσκονται τα παιδιά με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, λόγω της διαφορετικότητας που τα χαρακτηρίζει, όπως προκύπτει από νέα έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους Ασφαλές Instagram - FreeSundayΣτον αληθινό κόσμο, αλλά κυρίως στο e-σύμπαν, που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, τα παιδιά μπορούν να επωμιστούν την εκπαίδευση των συνομηλίκων τους υλοποιώντας δράσεις που έχουν μεγάλη απήχηση, καθώς μιλούν στη δική τους αργκό. Όπως εξηγούν ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής Κωνσταντίνος Φύτρος και η εκπαιδευτικός Διεύθυνσης Δ.Ε. Β΄ Αθήνας Αντωνία Παπατριανταφύλλου, η μέθοδος εκπαίδευσης συνομηλίκων έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματική και πραγματοποιείται συμπληρωματικά στο σχολικό πρόγραμμα.