Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τελευταία συνάντηση της «Ακαδημίας Γονέων» με θέμα: «Η σεξουαλικότητα στην εφηβεία και η έκφρασή της».


8η Συνάντηση Ακαδημίας ΓονέωνΟμιλητές ήταν οι: Αδαμαντία Ξεκαλάκη, Παιδίατρος, Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού.

Επίσης, μίλησε η Ειρήνη Μηνοπούλου, Κλ. Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια ζεύγους/Οικογένειας, Επιστ. Συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκ. Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

Το επίμαχο θέμα των συμπεριφορών σεξουαλικής εξάρτησης στο διαδίκτυο παρουσιάστηκε από τον Ορέστη Γιωτάκο, Ψυχίατρος Διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, Επιστ. Συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) Β΄ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκ. Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

Για το ρόλο του διαδικτύου στη σεξουαλική έκφραση αναφέρθηκε η Λίλιαν Μαρκάκη, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.
Τη συζήτηση συντόνισαν οι Βασιλική Δημητρακοπούλου, Ψυχολόγος, Επιστ. Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) και ο προαναφερθείς ψυχίατρος Ορέστης Γιωτάκος.
Χάρη στην ενθαρρυντική συμμετοχή του κοινού σε όλες τις συναντήσεις και στις θετικές αξιολογήσεις που δόθηκαν στους διοργανωτές του προγράμματος της «Ακαδημίας», η τελευταία συνάντηση έκλεισε με την υπόσχεση να εμπλουτίσει τη θεματολογία της μέσα από ένα νέο κύκλο, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 12 Οκτωβρίου, με κεντρικό ομιλητή τον Dr. Θάνο Ασκητή.
Στόχος του νέου κύκλου είναι να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο διαδραστικό χαρακτήρα των συναντήσεων και στο ενημερωτικό υλικό προς το κοινό.

 

Έναρξη 2ου κύκλου 2016-2017 του Προγράμματο "Ακαδημία Γονέων"

Διοργανωτής - φορέας: Μονάδα Εφηβικής Υγείας του «Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού»
Συνεργάτες: Μαζί για την Εφηβική Υγεία, ΚΜΟΠ, Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας
Υποστηρικτές: Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ, Εκπαιδευτικός Οργανισμός Europalso, Εκδόσεις Πεδίο, President Hotel
Χορηγοί επικοινωνίας: Καθημερινή, Free Sunday