Κλεοπάτρα Ρετζέπη

Η κ. Κλεοπάτρα Γεωργουλοπούλου - Ρεντζέπη έχει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc in Finance) με τιμητική διάκριση (Dean's List) από το Georgia State University, Atlanta, Georgia στις ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εργάστηκε επίσης ως δασκάλα, ερευνητικός βοηθός δύο πανεπιστημιακών καθηγητών και ασκούμενη (intern) στην AT & T Media Finance Group.

Στα τριάντα χρόνια της εργασιακής της πείρας, η Κλεοπάτρα κατέχει ανώτερες διευθυντικές θέσεις σε διάφορες Διευθύνσεις Διεθνών Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων στις ΗΠΑ (NationsBank /Bank of America & JPMorgan) και στην Ελλάδα, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στην Εταιρική Τραπεζική (Corporate Banking) και Λιανική Τραπεζική (cards business), ιδιαίτερα στην διαχείριση κινδύνων, διαχείριση προϋπολογισμού, διαχείριση ποικίλων έργων, διερεύνηση πελατών, διαπραγματεύσεις, καθώς και στην εταιρική διακυβέρνηση και διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού.

Επιπλέον, είναι Certified Lender & Relationship Manager για μεγάλες εταιρείες από την NationsBank, έχει πιστοποίηση στo Bankcard Business Management από την American Bankers Association στις ΗΠΑ και Certified Fraud Examiner (CFE) από την Association of Certified Fraud Examiners (ACFE) στις ΗΠΑ. Επίσης, η Κλεοπάτρα ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρόγραμμα διαχείρισης έργων του Project Management Institute.

Τα τελευταία τρία χρόνια, είναι διαπιστευμένος λέκτορας από το Πανεπιστήμιο του Derby στο Ηνωμένο Βασίλειο και διδάσκει στο συνεργαζόμενο κολλέγιο του, το Mediterranean College, στην Αθήνα, στο πρόγραμμα MBA, τα ακόλουθα αντικείμενα: Εταιρική Διαχείριση Κινδύνων, Εταιρική Διακυβέρνηση, Διαχείριση Κρίσεων και Διαχείριση Κινδύνων Απάτης. Επίσης, έχει δώσει διαλέξεις ως προσκεκλημένος ομιλητής σε ελληνικό πανεπιστήμιο και ομιλίες σε συνέδρια.

Η Κλεοπάτρα μιλάει άπταιστα αγγλικά και ελληνικά, έχει γνώσεις γαλλικής γλώσσας και γνωρίσει πολύ καλά το MS office Παράλληλα, η Κλεοπάτρα ασχολείται με τον εθελοντισμό και έχει διατελέσει Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. σε επαγγελματικούς / πολιτιστικούς συλλόγους στις Η.Π.Α. και στην Ελλάδα καθώς και πρόεδρος σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων στα Αρσάκεια Σχολεία και στο Γυμνάσιο Αναβρύτων, διοργανώνοντας διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και επιμορφωτικά σεμινάρια για γονείς και παιδιά καθώς και δράσεις για την προσέλκυση χορηγιών και βελτίωση της ζωής στην μαθητική κοινότητα, σε άψογη συνεργασία με την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα των εν λόγω σχολείων. Σήμερα είναι Ambassador of Education της ACFE - Hellas και ενεργό μέλος της Διεθνούς Διαφάνειας - Ελλάδας.