ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ (HUMAN RIGHTS COUNCIL – HRC OF UNITED NATIONS, GENEVA)
Η ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ “ORIGAMI CRANE”

Σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη (Η.Ε.), το Σωματείο προσφέρει την Υποτροφία “ORIGAMI CRANE”, υποστηρίζοντας 2 νεαρούς ενήλικες ανά έτος, με σκοπό την συμμετοχή τους στις συνεδρίες του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Right Council-H.R.C) στην επίλυση διενέξεων των Η.Ε.και προαγωγή ειρηνευτικών διαδικασιών, στη Γενεύη, για τουλάχιστον δυο εβδομάδες, κατά τη διάρκεια της Άνοιξης.

Οι συμμετέχοντες νέοι, μετά τη λήξη του προγράμματος, ενθαρρύνονται να σχεδιάσουν εκπαιδευτικό (γνωστικό) εργαλείο με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών και των εφήβων.

 

ΙΑΠΩΝΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ
Λοιπόν, ένας αρχαίος ιαπωνικός μύθος λέει πως όποιος συγκεντρώσει χίλιους χάρτινους γερανούς οριγκάμι δικαιούται να του εκπληρωθεί μια ευχή.

Ένα κοριτσάκι από τη Χιροσίμα η Sadako που ήταν άρρωστη, από τη ραδιενέργεια της ατομικής βόμβας, προσπάθησε να φτιάξει χίλιους γερανούς με την ελπίδα να εκπληρωθεί η ευχή της και να γίνει καλά.
Επειδή το χαρτί δεν υπήρχε σε αφθονία, μάζευε τα περιτυλίγματα από τα φάρμακα που της χορηγούσαν στο νοσοκομείο.
Ακόμα και οι συμμαθητές της, για να τη βοηθήσουν, της έστελναν όσο χαρτί μπορούσαν να μαζέψουν. Η Sadako δεν πρόλαβε να φτιάξει τους χίλιους γερανούς. Τους έφτιαξαν όμως οι συμμαθητές της. Και από τότε οι χίλιοι γερανοί έγιναν σύμβολο παγκόσμιας ειρήνης.


Πηγή: Από το θεατρικό έργο του Ηλία Κιάμα Τζογόνα

 

Origami Crane