Σύντομο βιογραφικό της Σπυριδούλας Ραπάνου.

Σπούδασε Ψυχολογία στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης (1987 – 1991) Από το 1998 έως το 1992 ειδικεύτηκε στη συστημική και οικογενειακή θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων (ΕΔΑΣ.) Έχει επίσης εξειδικευμένη εκπαίδευση στην ειδική θεραπευτική αγωγή, τη δυναμική των ομάδων, στη συμβουλευτική και θεραπεία των εξαρτήσεων στην κινητοποιητική συνέντευξη (motivational interviewing),στην θεραπεία ζεύγους και στη διοίκηση και κοινωνικό σχεδιασμό στις εξαρτήσεις.

Γραμματέας, Γιωτάκος Ορέστης

Ο Ορέστης Γιωτάκος είναι Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου. Ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στην Στρατιωτική Ιατρική Σχολή, στη Θεσσαλονίκη.

Το 1992 απέκτησε την ειδικότητα του Ψυχιάτρου στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ακολούθως το MSc in Neuroscience στο Institute of Psychiatry στο Λονδίνο, ενώ από το 2003 είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εχει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο στo χώρο της Ψυχιατρικής, στους τομείς ψυχοπαθολογίας και πρόληψης. Είναι επισης Πρόεδρος της MKO “ομπρέλα» ( www.obrela.gr ).