Πρόεδρος, Τζίμα Ελένη

Γεννήθηκε στη Φλώρινα και αποφοίτησε από το Κολλέγιο «Ανατόλια» της Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε το 1964. Ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» (Διεθυντής : Σπύρος Δοξιάδης), και το 1972 έλαβε τον τίτλο ειδικότητας.

Το 1972-73 μετεκπαιδεύτηκε στην Αναπτυξιακή & Συμπεριφορική Παιδιατρική στο Children΄s Hospital, Washington D.C., U.S.A. Από το 1973 έως το 1976 εργάστηκε ως επιμελήτρια στο Κέντρο Βρεφών “ Η ΜΗΤΕΡΑ”.To 1976 ολοκλήρωσε την διδακτορική της διατριβή με θέμα τις ανάγκες των βρεφών και παιδιών που αναπτύσσονται σε ιδρυματικό περιβάλλον.

Μετεκπαιδεύτηκε για δύο χρόνια (1976-78) στο Λονδίνο της Αγγλίας με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) στην Αναπτυξιακή Παιδιατρική, Παιδιατρική της Κοινότητας και αξιολόγηση του Παιδιού στο Wolfson Centre, του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού του Λονδίνου .Τον ίδιο χρόνο συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα του Thomas Coram Research Centre του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και της απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Ερευνητή (Honorary Research Associate). Επίσης συμμετείχε σε Σεμινάρια του Τμήματος Στατιστικής και Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου σε θέματα μεθοδολογίας και στατιστικής ανάλυσης.

Την περίοδο 1978-1985 εργάστηκε στο Κέντρο Βρεφών“ Η ΜΗΤΕΡΑ” ως υπεύθυνος του Τμήματος Ερευνών, με παράλληλα κλινικά κι εκπαιδευτικά καθήκοντα.

Το 1985 εντάχθηκε στο ΕΣΥ και διορίσθηκε Διευθύντρια του Παιδιατρικού Τμήματος του Νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ, όπου παρέμεινε έως και το 2008, όταν και συνταξιοδοτήθηκε.

Αποτελεί ιδρυτικό στέλεχος της «Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής», στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας είναι Αντιπρόεδρος, και συμμετέχει ενεργά στην προαγωγή της υγείας και της ποιότητας ζωής εφήβων και νέων με εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις από το 1992.

Τον Μάϊο του 2008 συνέβαλλε στην ίδρυση του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» www.youth-life.gr και είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Το Σωματείο προάγει την εφηβική υγεία στην Ελλάδα σε κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο, και υποστηρίζει τις δράσεις της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού» στην κοινότητα. Συνεργάζεται με τοπικές, αλλά και Ευρωπαϊκές , Διεθνείς σχετικές οργανώσεις. Αγαπά ιδιαίτερα τη μουσική, το θέατρο και να φροντίζει τα εγγόνια της.

Αγαπά ιδιαίτερα τη μουσική, το θέατρο και να φροντίζει τα εγγόνια της.