φωτογραφία 1

Στην 5η Συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων η καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας και Διευθύντρια της «Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Παν/μίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού» κ. Μαρίζα Τσολιά, παρουσίασε με σαφήνεια την αποτελεσματικότητα και τα επιτεύγματα των εμβολιασμών στα παιδιά και τους εφήβους.

 

afisa akadimia 2016Η 5η συνάντηση της «Ακαδημίας Γονέων» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου

στις 17:15 στο Αμφιθέατρο ALBA, Ξένιας 6, Αθήνα.

 

 

 

 

4hSYNANTHSH KARTELAΤην Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η 4η Συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων, με την  επιστημονική επιστασία της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), Β΄ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού» www.youth-health.gr, σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Οργανισμό «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» www.youth-life,grκαι την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής www.youth-med.gr .  Το θέμα ήταν: «Η οικογένεια σε κρίση-διαχείριση της απώλειας».

 

 

 

 

omilites 3h sinantinisi gonewnΠοιοι είναι οι πέντε παράγοντες που ενδυναμώνουν μία οικογένεια; Τι ρόλο παίζουν οι αξίες που μεταδίδουν οι γονείς στα παιδιά τους μέσα από τη ίδια τους τη συμπεριφορά και τα παραδείγματα; Πώς η ζωή των γονέων δίνει πρότυπα και δύναμη στα παιδιά θωρακίζοντάς τα απέναντι στις συμπεριφορές υψηλού κινδύνου;

Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δόθηκαν τεκμηριωμένα στην 3η συνάντηση της «Ακαδημίας Γονέων», με γενικό θέμα: «Ο ρόλος της οικογένειας στις συμπεριφορές υψηλού κινδύνου» και με ομιλήτριες τις: Σωτηρία Μακαρώνη, Ψυχολόγος Υγείας MSc-Υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής ΕΚΠΑ και την Ευαγγελία Σιαφαρίκα, Εκπαιδευτικός-Υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής ΕΚΠΑ.