Νούσια Βάλια

H Βάλια Νούσια είναι απόφοιτος του CGS. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία-Lettres Modernes στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης-Paris IV και έκανε μεταπτυχιακό στη μετάφραση στο Πανεπιστήμιο Marc Bloch στο Στρασβούργο. Μιλάει Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά και Ισπανικά.

Ασχολήθηκε αρχικά με μεταφράσεις φιλοσοφικών δοκιμίων και λογοτεχνικών κειμένων και σύντομα εργάστηκε αρχικά ως μεταφράστρια και στη συνέχεια σαν αρθογράφος σε πολλά γυναικεία περιοδικά. Έχει συνεργαστεί με τους πιο γνωστούς γυναικείους τίτλους και έχει υπάρξει αρχισυντάκτρια των περιοδικών ELLE, L'OFFICIEL, Real Simple, ΒΗΜΑDONNA. Μετά τη θητεία της στα περιοδικά, σειρά είχε το internet όπου ήταν αρχισυντάκτρια στο www.elle.gr, και η τηλεόραση, όπου εργάστηκε ως δημοσιογράφος στις εκπομπες Joy & Join Us (ΣΚΑΪ) και στην εκπομπή Vita (Mega) σε θέματα που αφορούν την υγεία και τα παιδιά.

Τα τελευταία 8 χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο οργάνωσης εκδηλώσεων και είναι ιδιοκτήτρια της «Beaucoup Events». Είναι συνεργάτιδα του Επιστημονικού Οργανισμού «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» από το 2014.