Πώς μεγαλώνει στην Ελλάδα η πρώτη γενιά εφήβων με απεριόριστη πρόσβαση σε 800 εκατομμύρια porn sites; απο τη Λένα Παπαδημητρίου για το ΒΗΜΑgazino.

«Οι έφηβοι σήμερα έχουν δει μεγαλύτερη ποικιλία σεξουαλικών πράξεων από όσες είχε στη διάθεσή του μια ολόκληρη ζωή ο πιο ακόλαστος μογγόλοςαυτοκράτορας»

Διαβάστε το δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος το οποίο αναφέρεται στις Δωρεάν εφαρμογές (apps) για ασθενείς με ψωρίαση, σακχαρώδη διαβήτη και άλλες κατηγορίες ασθενών που νοσούν από χρόνια νοσήματα.

 

 

 

 

 

 

 

«Έως και τρεις φορές περισσότερα περιστατικά εκφοβισμού καταγράφονται στα παιδιά με αναπηρία και στα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες».

 

Στο μάτι του κυκλώνα του φαινομένου του bullying βρίσκονται τα παιδιά με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, λόγω της διαφορετικότητας που τα χαρακτηρίζει, όπως προκύπτει από νέα έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους Ασφαλές Instagram - FreeSundayΣτον αληθινό κόσμο, αλλά κυρίως στο e-σύμπαν, που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, τα παιδιά μπορούν να επωμιστούν την εκπαίδευση των συνομηλίκων τους υλοποιώντας δράσεις που έχουν μεγάλη απήχηση, καθώς μιλούν στη δική τους αργκό. Όπως εξηγούν ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής Κωνσταντίνος Φύτρος και η εκπαιδευτικός Διεύθυνσης Δ.Ε. Β΄ Αθήνας Αντωνία Παπατριανταφύλλου, η μέθοδος εκπαίδευσης συνομηλίκων έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματική και πραγματοποιείται συμπληρωματικά στο σχολικό πρόγραμμα.

Ο ΕΟΠΥΥ στερεί τη θεραπεία από ασθενείς με πνευμονική ίνωση- FreeSundayΣοκάρει η καταγγελία των γιατρών της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ) για την αυθαιρεσία του ΕΟΠΥΥ που εν μέσω οικονομικής κρίσης βάζει «ταρίφα» με λογιστικά κριτήρια στην ανθρώπινη ζωή.

Όπως καταγγέλλει στην FS ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών Θοδωρής Βασιλακόπουλος, γενικός γραμματέας της ΕΠΕ, ο ΕΟΠΥΥ βάζει αυθαίρετα περιορισμούς και κριτήρια που δεν τεκμηριώνονται από καμία επιστημονική εισήγηση, προκειμένου να αφήσει εκτός θεραπείας τουλάχιστον το 15% των ατόμων που πάσχουν από ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση στην Ελλάδα.

Μαθαίνεται η ζωή; Η εκπαιδευτική τάση του «life coaching»Μαθαίνεται η ζωή; Η εκπαιδευτική τάση του «life coaching»

"Όλα αρχίζουν με το παράδειγμα - στο σπίτι, στο σχολείο και αλλού... Τα πρότυπα αγρυπνούν, «δουλεύουν» υποσυνείδητα και εγείρουν άγνωστους μηχανισμούς μίμησης. Οι ενήλικοι εμπνέουν και μπορούν να ασκούν γοητεία - έχουν πραγματική δύναμη κινητοποιώντας καθοριστικές συμπεριφορές, σε ελάχιστο χρόνο..."

Η παιδική διαδικτυακή βία σε αριθμούςΈρευνα - καμπανάκι του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για διαδικτυακούς κινδύνους!

29% των παιδιών ηλικίας 10 και 11 ετών έχει υποστεί συμπεριφορά στο Διαδίκτυο.

Θύμα e-bullying 1 στους 3 μαθητές Δημοτικού

Δείτε παρακάτω την έρευνα που δημοσιεύθηκε 05/04/2016 στην Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ".

Επαφή με το Ίντερνετ από έξι ετών!

Σχεδόν δύο ώρες περνούν τα Ελληνόπουλα στο Facebook στην ηλικία των 12 ετών, σύμφωνα με έρευνα!

 

Στο διαδίκτυο από... κούνια «σερφάρουν» τα Ελληνόπουλα

"Έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε το 2015 σε σχολεία της Αττική με τη συμμετοχή 655 μαθητών της Ε' και ΣΤ' Δημοτικού, καταδεικνύει ότι πλέον η χρήση κοινωνικών δικτύων λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις."

Kids Facebook post

ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ

Εξάχρονα µε facebook!

Μια νέα ελληνική έρευνα που έγινε το 2015 σε µαθητές ηλικίας 11-12 ετών στην περιοχή της Αττικής επιβεβαιώνει πως τα σηµερινά παιδιά είναι tech freaks, καθώς ξέρουν πολλά περισσότερα για την τεχνολογία από τους γονείς τους, και πως είναι κολληµένα από... κούνια µε το facebook, αφού διατηρούν προφίλ από την ηλικία των 6 ετών, προφανώς µε ψευδή στοιχεία, δεδοµένου ότι η «είσοδος» στους ανηλίκους κάτω των 12 ετών απαγορεύεται. Η µελέτη που εκπονήθηκε από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) του Νοσοκοµείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» σε ανήλικους κατοίκους του Λεκανοπεδίου Αττικής και παρουσιάζεται σε αποκλειστικό δηµοσίευµα του «Ε.Τ.» δείχνει επίσης πως τα Ελληνόπουλα έχουν «κόλληµα» και µε τα smartphones και τα tablets από πολύ τρυφερές ηλικίες. Αναλυτικά τα ευρήµατα έδειξαν ότι το 52% των παιδιών θεωρούν πως είναι φωτεινοί παντογνώστες στα θέµατα της τεχνολογίας σε σύγκριση µε τους (αδαείς) γονείς τους και πως το ίδιο ποσοστό (δηλαδή ένα στα δύο παιδιά) είναι µέλος τουλάχιστον µίας σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.