Άρτεμις Τσίτσικα

 Άρτεμις Κ. Τσίτσικα
Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής - Εφηβικής Ιατρικής
Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών
Επιστ. Υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας
Β΄ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών
Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»
 

 

 ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

   

Η παιδίατρος Άρτεμις Τσίτσικα αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική στην Α΄ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Διευθυντής: Καθηγητής Γ. Χρούσος). Μετεκπαιδεύτηκε στην Εφηβική Γυναικολογία στη Β΄ Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Διευθυντής: Καθηγητής Γ. Κρεατσάς) και σε θέματα Ψυχικής Υγείας των εφήβων στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Διευθυντής: Καθηγητής Ι. Τσιάντης).

 Εκπαιδεύτηκε στα πρωτόκολλα παρακολούθησης των εφήβων στη Λωζάνη της Ελβετίας (Prof. P.A.Michaud). Είναι Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Michigan State University και στο Κentucky University των Η.Π.Α. σε θέματα Εφηβικής Ιατρικής. Εξελέγη Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής - Εφηβικής Iατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει τιμηθεί με έντεκα επιστημονικά βραβεία και διακρίσεις. Είναι συγγραφέας επιστημονικών άρθρων και κεφαλαίων σε επιστημονικά συγγράμματα και προσκεκλημένη ομιλήτρια σε πολυάριθμα Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

  Το ερευνητικό της έργο εστιάζει σε θέματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των εφήβων στη χώρα μας. Είναι επικεφαλής Ευρωπαϊκών και ΕΣΠΑ Ερευνητικών Προγραμμάτων καθώς επίσης και άλλων προγραμμάτων που αφορούν τη σεξουαλική αγωγή, τις διατροφικές διαταραχές, τους εμβολιασμούς, την χρήση του διαδικτύου και την ψυχική υγεία των εφήβων.

 Είναι Επιστημονική Υπεύθυνος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» (Διευθύντρια: Καθηγήτρια M. Τσολιά) από την έναρξη της λειτουργίας της (Οκτώβριος 2006) έως και σήμερα.

  Έχει την επιστημονική επιστασία των Οργανισμών «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» www.youth-life.gr και Ομπρέλα www.obrela.gr, και είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στα meeting της Ευρωπαϊκής Συνεργασίας της ENACSO European NGO Alliance for Child Safety Online http://www.enacso.eu. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής www.youthmed.gr